Днес, 11 февруари 2020 г., Окръжната прокуратура в Търговище изпълни 

...
Днес, 11 февруари 2020 г., Окръжната прокуратура в Търговище изпълни 
Коментари Харесай

Укриване на данъци доведе до затвора бизнесмен, изкупувал вълна

 Днес, 11 февруари 2020 година, Окръжната прокуратура в Търговище изпълни  присъда отнемане от независимост за период от 2 години и 4 месеца при непоколебим режим на Мустафа Х. Това се случи, откакто Върховният касационен съд уведомил прокуратурата за влязлата в действие присъда на локалния предприемач, който посредством сдружение " Мустанг 58 “ ЕООД изкупувал вълна, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

61-годишният Мустафа Х. бил приет за отговорен на всички правосъдни инстанции за осъществено от него като шеф на едноличното сдружение данъчно закононарушение в изключително огромни размери – близо 100 000 лв. в интервала от 31 март 2012 до 1 април 2013 година

57 220 лв. от тях са Данък добавена стойност, а останалите – изискуем корпоративен налог на сдружението " Мустанг 58 “. При осъществяване на закононарушението срещу финансовата и данъчната система 61-годишният шеф, който е с две висши образования, употребявал документи с погрешно наличие пред органите по приходите.

Към тази присъда са били приведени и 8 месеца отнемане от независимост по предишно наказание на Мустафа Х., също за данъчно закононарушение.

61-годишният мъж е в следствения арест и следва да бъде наведен в плевенския затвор, където ще търпи дейно наказване отнемане от независимост общо 3 години при непоколебим режим.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР